Nieuw Leven

Artikel 5 van 8
€ 4,00 (inclusief btw)

Weinig menselijke ervaringen zijn zo overweldigend als het krijgen van een kind. Een geboorte fascineert en overstijgt je volkomen. Het is alsof de wereld telkens herbegint. Nieuw leven brengt je in contact met het ongrijpbare van het leven. Waar komt dat leven vandaan? Is er iets of Iemand die dit leven draagt en behoedt? Heeft God hier iets mee te maken? En waarom laten gelovigen hun kinderen dopen?

Dit magazine neemt je in een boeiende mix van interviews en artikels mee op een verrassende ontdekkingstocht naar de betekenis van nieuw leven: hoe is het mogelijk dat nieuw leven ontstond in het grote heelal? Zijn wij schepping of toeval? Hoe ervaren ouders een geboorte? Hoe beleeft een vroedvrouw een geboorte? Waarom willen mensen eigenlijk kinderen? Wat beleeft een kind tijdens zijn eerste levensjaar? Welke rituelen ontwikkelen de grote godsdiensten rond de geboorte van een kind? Hoe zorg je voor een gezonde opvoeding, ook op religieus vlak? Waarom zou je je kindje laten dopen?

Met o.m. getuigenissen van rapper Lange Frans, actrice Maaike Cafmeijer, wielrenster Leontien van Moorsel, zanger Luc de Vos, zangeres Barbara Dex, bisschoppen Patrick Hoogmartens en Everard de Jong en een interview met bisschop Jozef de Kesel.

Nieuw Leven is een uitstekende aanzet voor doopcatechese en een ideaal geschenk voor ouders die een kindje kregen. Kijk hier voor tips om met dit magazine aan de slag te gaan.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel