Waarom toch?

Vorige Artikel 7 van 8 Volgende
€ 4,00 (inclusief btw)

Zoveel soorten van verdriet... Zo begint de dichter Vasalis het gedicht Sotto voce, met zachte stem. Ieder mensenleven kent de ervaring van lijden. In dat lijden worden we geconfronteerd met onze eindigheid en afhankelijkheid. Ziekte, aftakeling, psychische pijn, natuurrampen: ze overkomen ons zonder dat we er vat op hebben.

Wie kan zeggen wat het lijden draaglijk kan maken, wie kan er een betekenis aan geven? Misschien kunnen sommige woorden, zacht gesproken - sotto voce - helpen. Ze kunnen het lijden niet wegnemen, maar misschien wel van binnenuit veranderen. Heel voorzichtig, met strelende, troostende en omzichtige woorden willen we in dit magazine over lijden spreken. Het gaat over jouw lijden, het lijden van de mensen rondom je, over ons lijden.

In het christelijke geloof krijgt lijden een ongewone betekenis. Het wordt ervaren als zinloos. Tegelijk is lijden geen eindpunt, maar kan het opengebroken worden tot onverwachte nieuwheid. Hierin is de levensweg van Jezus uniek. Zijn verhaal kan lijdende mensen helpen.
Meer dan de vraag naar de oorzaak van het lijden, is de centrale vraag: hoe ga je om met je eigen lijden en dat van anderen? En hoe doen christenen dat vanuit hun geloof in Jezus?

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2023 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel