Rouwkalender om te verscheuren

Vorige Artikel 7 van 11 Volgende
€ 15,99 (inclusief 6% BTW)
Aantal

Het leven is zwaar als je een dierbare verliest. De Rouwkalender wil een dagelijks lichtpuntje zijn in het leven van iemand die rouwt.

Een rouwende krijgt vaak clichés te horen waar hij niks mee kan. Zulke adviezen worden in deze scheurkalender op de hak genomen om zo de rouwende een hart onder de riem te steken. Ook kan een rouwende zijn licht opsteken met boekentips en websites. Als die informatie even te veel van het goede is, dan zijn er verwijzingen naar liedjes over leven, herinneringen en dood. De rouwkalender kent geen data; de gebruiker kan op iedere dag starten want ‘rouw laat zich niet vastleggen’.

De kalender heeft 400 velletjes, om te verscheuren zoals verdriet verscheurt. Het zijn er dus meer dan 365. Daarmee wordt het cliché ontkracht dat rouwen een jaar duurt: het duurt net zo lang als een rouwende daarvoor nodig heeft. Rouwen is en blijft een zware dobber, maar deze kalender kan dat wat lichter maken: door te relativeren. Door te laten zien dat wat er is er mag zijn: verdriet, maar ook plezier. Door bespreekbaar te maken wat vaak onbesproken blijft. En eigenlijk om tegen iedereen te zeggen: ‘Dood is doodgewoon, alleen kunnen wij er niet aan wennen.’

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbieding

© 2011 - 2018 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel