Wetenschap van het kruis

Artikel 1 van 15
€ 19,95 (inclusief btw)

'Ik verkondig je geen enkele wetenschap dan die van Jezus Christus en zijn kruis' (1 Kor.2,2). De gekruisigde Christus openbaart je het grote mysterie van Gods liefde-tot-het-uiterste. In het licht van de verrrijzenis wordt het kruis bevrijdend voor alle mensen.

Dit kruismysterie trof Edith Stein, de vroegere leerlinge en assistente van Ed. Husserl, heel diep. In dit boek schrijft ze haar beschouwingen daarover neer, vanuit haar vertrouwdheid met het leven en de mystieke werken van de grote karmeliet en kerkleraar, Joannes van het Kruis. Edith Stein is zelf een kruisweg gegaan. Innig verenigd met Jezus.

Heette ze als karmelietes niet zusters Teresia Benedicta (=Gezegende!) van het Kruis? Is ze niet geconfronteerd geweest met ongerechtigheid, afwijzing, vervolging, tot en met het martelaarschap in Auschwitz? Doorheen deze bladzijden word je duidelijk dat deze gelovige vrouw zelf consequent beleefde waar ze van overtuigd was. Het is het belangrijkste religieuze werk van Edith Stein dat ze kort voor haar dood samenstelde. Het geldt als haar geestelijk testament. Een langzaam gerijpte vrucht, die haar diepste persoonlijkheid voor je openlegt.
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel