De grote stad

Vorige Artikel 32 van 200 Volgende
€ 27,50 (inclusief 6% btw)
Aantal

‘Het is werkelijk fascinerend om te lezen wat Ellul in de Bijbel allemaal blootlegt rond het thema “stad”. … Ellul [laat u] heel serieus en kritisch stilstaan bij de vraag wat ‘de stad’ in spiritueel opzicht met de mensheid doet. En al is het boek ondertussen al bijna zeventig jaar oud: gelet op de onstuitbare en wereldwijde trek naar al die megasteden, kon De grote stad nog wel eens heel lang actueel blijven.’ - Trouw

 


De grote stad is een internationale theologische klassieker. Het geeft een bijbelse visie op de stad en de machten die daarachter schuilgaan. Nu eindelijk in Nederlandse vertaling, vanuit het Frans.

Ellul gaat in de Bijbel op zoek naar alle teksten over de stad en ontdekt daarin een verrassend consistente lijn. De stad blijkt het symbool van de rebellie tegen God: van Kaïn, de eerste stedenbouwer, tot het grote Babylon in Openbaringen, dat de volken verleidt tot onrecht. De mens verkiest zijn eigen systemen boven de vrijheid die God voor ogen had.

De grote stad is voor velen een symbool van vooruitgang en bevrijding. Dat is naïef, vindt Jacques Ellul. De stad is niet zomaar een plek met veel gebouwen en mensen. Het is een systeem waarin machten als geld en techniek domineren; en die bedreigen onze vrijheid juist.

Fatalistisch is Ellul zeker niet. God kiest uiteindelijk een stad om in te wonen, als teken van onze redding. Die redding mondt uit in een nieuw Jeruzalem – ook een stad, maar dan anders...

Wie De grote stad leest, kijkt nooit meer met dezelfde ogen naar de grote stad.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbieding

youcat jongerenbijbel € 24,99 € 8,50
© 2011 - 2020 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel