Gemeenschap en andersheid

Vorige Artikel 9 van 22 Volgende
€ 36,50 (inclusief 6% btw)
Aantal

Anders zijn maakt deel uit van jezelf zijn – of dat nu God betreft, de mens of wat dan ook. Maar hoe kunnen God en de wereld zo totaal anders zijn en toch ongescheiden? Is er gemeenschap mogelijk waarin andersheid niet alleen getolereerd wordt, maar zelfs wordt voortgebracht en tot bloei komt?

In dit invloedrijke boek laat Ioannis Zizioulas zien hoe gemeenschap en andersheid zich tot elkaar verhouden en hoe zij volkomen samen kunnen gaan. Hij biedt de Drie-ene God aan als model: de God van de Bijbel is volmaakt één en toch drie personen. Zizioulas biedt ook een radicale doordenking van wat het betekent om persoon te zijn. Kern van zijn visie is dat het persoon-zijn niet in zichzelf begrensd is, maar een beweging is van liefde, waar de een woont in de ander, zonder zijn eigen andersheid te verliezen.

Ioannis Zizioulas, Grieks-orthodox theoloog, is emeritus hoogleraar in de systematische theologie aan toonaangevende Britse universiteiten, en hij is metropoliet van Pergamon.

“Bladzij na bladzij nodigt dit boek uit om het christendom in zijn rijkste traditionele vorm te herontdekken. Een groots en alomvattend model voor heel de christelijke theologie.” Rowan Williams

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Aanbieding

Abraham € 13,00 € 7,00
© 2011 - 2020 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel