Een wereld vol kleuren

Vorige Artikel 3 van 13 Volgende
€ 24,95 (inclusief btw)

De school is een verzamelplaats van verschillen. Kinderen ontdekken er dat iedereen een eigen achtergrond heeft met eigen regels, gebruiken en overtuigingen. Over deze diversiteit kun je je soms verbazen, je kunt haar waarderen en je kunt ervan leren.

In dit boek komen verschillen verhalenderwijs aan de orde

De verhalen nodigen kinderen uit om kennis te maken met de veelkleurige wereld om hen heen en verder weg. Bij de verhalen staan vragen om met elkaar in gesprek te gaan en te ontdekken waar verschillen en overeenkomsten te vinden zijn. Het boek bevat verhalen over heel verschillende vormen van diversiteit, niet alleen culturele verschillen, maar ook verschillen in mogelijkheden, gezinssamenstelling en ga zo maar door.

Diversiteit komt in het boek niet alleen tot uiting in de verhalen, maar ook in de veelkleurige en meerstemmige groep auteurs die eraan heeft meegewerkt. Dat is terug te vinden in de onderwerpen en de veelkleurigheid van toon en inhoud.

De verhalen zijn per bouw geordend

Er zijn verhalen voor onder-, midden- en bovenbouw van de basisschool, zodat elke leerkracht zijn of haar weg kan vinden in het boek. Maar laat u door deze ordening niet beperken: een goed verhaal trekt zich weinig aan van leeftijds- en ontwikkelingsgrenzen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2023 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel