Mystiek. Hoe God werkt in de mens

Artikel 156 van 223
€ 29,99 (inclusief btw)

Underhill’s Mystiek is hét standaardwerk over mystiek. Het inspireerde belangrijke schrijvers als C.S. Lewis, T.S. Eliot en Thomas Merton.

In het eerste deel laat Underhill zien wat mystiek is, ook in het licht van de psychologie en theologie. Mystiek is volgens haar ‘geen opvatting of filosofie, maar de voltrekking van de liefdesrelatie met God; het bereiken, hier en nu, van de eeuwige bestemming van de mens.’

In het tweede deel beschrijft Underhill boeiend de godsbeleving van de grote mystici. Die blijkt overal en altijd een herkenbare structuur te hebben. Underhill formuleert van daaruit de klassiek geworden vijf fasen van de mystieke weg: van ontwaken, loutering en verlichting, via de donkere nacht van de ziel, naar een leven in eenheid.

De sprankelende vertaling is van schrijver en mystiekkenner Jean-Jacques Suurmond. Underhills teksten zijn door hem aangevuld en bij de tijd gebracht met inzichten van moderne mystici, zoals Etty Hillesum, Simone Weil, Titus Brandsma, Dag Hammarskjöld, Henri Nouwen en Christian Wiman.

‘Een prachtvertaling voor de moderne lezer.’ Dr. Hein Blommestijn

‘Dit is nog steeds een van de breedst gelezen boeken over christelijke mystiek, verrassend levendig en actueel.’ Spiritus

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel