Dagboek van een vriendschap. Egied Van Broeckhoven

Vorige Artikel 3 van 30 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

In 1967 overleed jezuïet en priester-arbeider Egied Van Broeckhoven als gevolg van een noodlottig arbeidsongeval in de fabriek waar hij werkzaam was. Drie jaar later verzamelde zijn medebroeder Georges Neefs s.j. onder de titel Dagboek van de Vriendschap de meest waardevolle aantekeningen en de meest sprekende passages uit Egieds dagboek. Het werk maakte bij het uitkomen een enorme indruk en velen zijn het al die tijd als een geestelijke schat blijven koesteren.

In 2022, ruim vijftig jaar later, werd de eerste steen gelegd voor een nieuwe jezuïetenschool in Molenbeek, dichtbij de plek waar Egied heeft gewoond en gewerkt. Deze kreeg dan ook de naam Egied Van Broeckhovenschool mee. De huidige jubileumuitgave van het Dagboek van de Vriendschap wil hierbij aansluiten en ertoe bijdragen dat de belangstelling voor het inspirerende gedachtengoed van Egied verder opbloeit.

Kenners aarzelen niet om Egied op te nemen in het rijtje van ‘moderne mystici’ waarin ook Dag Hammarskjöld, Thomas Merton en Etty Hillesum thuishoren.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2023 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel