Zijn naam was Job

Artikel 11 van 25
€ 19,95 (inclusief btw)

Wie deze nieuwe uitgave van een klassieker uit de wereldliteratuur openslaat, is gewaarschuwd: het Bijbelboek Job bevat beelden die moderne lezers als schokkend kunnen ervaren.

Het is een joodse parabel over een wijs en goed mens die onverdiend en onverwachts de afgrond van het lijden op zich ziet afkomen. Een gewaagd experiment om te testen of hij in een dergelijke situatie zijn geloof in het leven niet verliest. In gevecht met God en mensen gaat de hoofdpersoon op zoek naar antwoorden betreffende het mysterie van het kwaad.

Het is een oeroud thema dat nog altijd tot de verbeelding spreekt. Een literair dichtwerk, gebaseerd op een eeuwenoude legende. Hier gepresenteerd in een nieuwe vertaling, rechtstreeks uit het Hebreeuws, bedoeld om de literaire kracht en de filosofische diepgang van dit spirituele meesterwerk tot zijn recht te laten komen.

Inleiding en commentaar plaatsen dit wijsheidsboek in een bredere context. De literair-theologische benadering opent nieuwe perspectieven. Zo krijgen Job, diens vrouw en dochters in deze kritische publicatie een nieuw profiel. Maar ook God zelf blijkt anders te zijn dan hij vaak wordt voorgesteld. Aanbevolen voor lezing, overweging, studie of gesprek.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel