De weg naar binnen

Artikel 21 van 53
€ 27,95 (inclusief btw)

Dag Hammarskjöld (1905 –1961) was een Zweeds diplomaat. Als secretaris-generaal van de Verenigde Naties (1953 tot 1961) verwierf hij bekendheid, vooral door zijn grote inzet voor de vrede. Na zijn dood, door een vliegtuigongeluk tijdens zijn vredesmissie in Congo, stootte men op dagboeknotities die een kijk boden op een intens innerlijk leven. In 1961 kreeg Hammarskjöld postuum de Nobelprijs voor de Vrede.

Vanuit haar jarenlang leven met en bestuderen van de teksten van Dag Hammarskjöld, belicht Beatrijs Corveleyn in samenwerking met Kees G. Zwart een aantal belangrijke spirituele thema’s die Hammarskjölds denken en leven karakteriseren. Deze thema’s zijn vandaag de dag nog steeds actueel: vrede, leiderschap, natuur, mystiek, roeping, zinvol leven .... Hammarskjölds geschriften, vooral zijn beroemde Merkstenen, zijn hierbij hun leidraad.

Beatrijs Corveleyn is zuster claris en heeft een lange ervaring als docent. Als (co)auteur heeft ze verschillende publicaties op haar naam staan. Ze schrijft dit boek vanuit jarenlange omgang met de teksten van Dag Hammarskjöld, zowel in persoonlijke reflectie als door lezingen en bezinningsdagen.

Kees G. Zwart is theoloog en is vertrouwd met de spiritualiteit van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit een intense samenspraak met Beatrijs Corveleyn is Hammarskjölds spirituele denken voor hem een ontdekkingsreis geworden.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2024 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel