Bible journaling

Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel 'lezen' door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest. Veel biblejournalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om Bijbelteksten te verbeelden.

Biblejournalen doe je om tijd met het woord van God door te brengen. Het gaat niet om een perfect plaatje. Het geeft niets als letters bibberig zijn, tekeningen rommelig of wat het dan ook maar mag zijn waar je zelf ontevreden over kunt zijn. 

Biblejournalen is een mooie manier om bijbelteksten te beleven en ze op te slaan in je hoofd, maar ook door ze letterlijk te bewaren in je bijbel of werkboekje.

Schrijfbijbel

Het prettigst werk je in een Bijbel die extra ruimte heeft om te schrijven, een schrijfbijbel, ook wel craftbijbel of journalingbible genoemd. Heb je geen craft- of schrijfbijbel? Je kunt ook een ‘oude’ bijbel gebruiken van jezelf of de kringloop en over de teksten heen werken. Weinig ruimte om bij te tekenen? Je kunt kalkpapier (vellum) of doorzichtige sheets gebruiken waar je je tekst op schrijft of tekent en die over de Bijbeltekst heen plakt. Op deze website hopen we jou te inspireren door voorbeelden te laten zien en tips te geven.

 

Sorteer op
 • Adventspakket inspire bijbel
  Adventspakket inspire bijbel

  Inspire AdventpakketGa deze decembermaand creatief aan de slag met advent met het Inspire Adventpakket! Advent is een tijd van terugkijken, maar tegelijk ook vooruit. Het jaar is bijna afgelopen en de voorbereidingen voor Kerst…

  € 9,95
 • Plan je dagboek
  Plan je dagboek

  Bullet journaling is in! Niet alleen kun je er je dagelijkse afspraken in kwijt, maar ook maandelijkse doelen, lijstjes, to-do’s en nog veel meer. In dit bullet journal ‘Plan je dag-boek’ van Marjolein Feenstra vind je…

  € 14,99
 • Geef kleur aan je bijbel
  Geef kleur aan je bijbel

  Het is een kinderbijbel met een brede kantlijn en bij elk hoofdstuk een illustratie van Linette Trapman en een handlettering van mij. Speciaal gemaakt zodat kinderen ook heerlijk kunnen biblejournalen!

  En zelf heb ik ook veel…

  € 14,95

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 depeerle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel